Ingredienser

24 spiraler

  • 50 g rugflager
  • 250 g Amo Groft Rugmel
  • 250 g Amo Hvedemel
  • Ca. 2 dl vand
  • 1 mørk hvidtøl (33 cl)
  • 50 g gær
  • 1 spsk. brun farin
  • 2 tsk. salt 

 

Rugbrøds spiraler

Prøv at pensle dejfirkant­erne med vand og drys med sesam­frø eller mel inden du skærer dejen ud i strimler og snor dem.

Sådan gør du (3 timer):

1. Læg rugflagerne i lunkent vand. Lad blandingen stå i 1 time.

2. Opløs gæren i øllet og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen godt igennem.

3. Lad dejen hæve, tildækket og lunt, ca. 1 time.

4. Del dejen i 2 og rul hvert stykke ud til en firkant på 2 cm i tykkelse som skæres i 12 stykker med en bredde på 2 cm.

5. Sno stykkerne omkring sig selv og læg dem på en bageplade med bage­ papir. Lad dem efterhæve, tildækket og lunt, i ca. 20 min.

Bagetid: 12­-15 min. midt i en 225°C forvarmet ovn (varmluft 200°C). Afkøl spiralerne på en rist.