Ingredienser

2 brød

Dag 1 – Surdej:

Dag 2:

  • 500 g Amo Hvedemel
  • 700 g Amo Groft Rugmel
  • 100 g rugflager
  • 1 portion surdej
  • 8 dl lunt vand
  • 1 porter eller maltøl (33 cl) 
  • 135 g solsikkekerner
  • 125 g hørfrø
  • 1 spsk. flydende honning
  • 2 spsk. salt 

 

Rugbrødskrans med surdej

Bagt med Amo Groft Rugmel, som er 100% fuldkorn.

Sådan gør du (1 dag + 13 timer):

Dag 1: 

Rør alle ingredienser til sur­dejen sammen og lad den stå tildækket på køkkenbordet i en stor skål i 1 døgn ved stue­temperatur.

Dag 2: 

1. Pisk surdejen ud i vandet.

2. Tilsæt øl, solsikkekerner, hørfrø, rugflager, honning, salt og mel.

3. Ælt dejen, i maskine, ved lav hastighed i 10 min.

4. Fordel dejen i 2 smurte rand­forme. Glat overfladen med en våd dejskraber og skær overfladen med en kniv, så der kommer 8 trekanter. Lad dejen hæve, tildækket og lunt, til den når kanten af formen (1­-2 timer). Drys med mel.

Bagetid: Ca. 60–70 min. nederst i en 225°C forvarmet ovn (varm­luft 200°C). Skru straks ned på 180°C (varmluft 160°C).

Vend straks brødene ud af for­mene og lad dem køle af på en rist.