Ingredienser
2 brød
Dag 1 – Surdej:
Dag 2:
Bagt med Amo Groft Rugmel, som er 100% fuldkorn.
Dag 1:
Rør alle ingredienser til surdejen sammen og lad den stå tildækket på køkkenbordet i en stor skål i 1 døgn ved stuetemperatur.
Dag 2:
1. Pisk surdejen ud i vandet.
2. Tilsæt øl, solsikkekerner, hørfrø, rugflager, honning, salt og mel.
3. Ælt dejen, i maskine, ved lav hastighed i 10 min.
4. Fordel dejen i 2 smurte randforme. Glat overfladen med en våd dejskraber og skær overfladen med en kniv, så der kommer 8 trekanter. Lad dejen hæve, tildækket og lunt, til den når kanten af formen (1-2 timer). Drys med mel.
Bagetid: Ca. 60–70 min. nederst i en 225°C forvarmet ovn (varmluft 200°C). Skru straks ned på 180°C (varmluft 160°C).
Vend straks brødene ud af formene og lad dem køle af på en rist.