Ingredienser
8-10 boller
Fordej:
Dej:
Fyld:
Pynt:
1. Varm mælken fingervarm og opløs gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser til fordejen og bland i 5-6 minutter.
2. Dæk med plastfilm, så overfladen ikke tørrer ud. Lad den stå i ca. 20 minutter.
3. Tilsæt resten af ingredienserne til dejen. Ælt den i 7 minutter i maskine til en smidig dej. Lad den stå i 25 minutter.
4. Bland mandelmasse, sukker og smør sammen til en glat masse.
5. Rul dejen ud, ca. 45 x 70 cm og ca. ½ cm tyk, på et letmelet bord. Fordel fyldet på dejen.
6. Fold dejen over fyldet. Rul lidt ud. Skær dejen i strimler og rul boller.
7. Smør en form, som f.eks. en springform og læg bollerne i (ikke for tæt, da de hæver meget).
8. Fortsæt med resten af dejen, tildæk og lad bollerne hæve i ca. 45 minutter.
9. Varm ovnen op til 170°C. Pensl med sammenpisket æg, strø råsukker og stødt kanel ovenpå. Bag dem i ca. 17 minutter.
10. Varm abrikosmarmeladen i mikroovnen og pensl, når bollerne kommer ud af ovnen, så bliver de fine og skinnende.