Ingredienser
25-30 cremeboller
Fordej:
Dej:
Vaniljecreme:
Pynt:
1. Varm mælken fingervarm og opløs gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser til fordejen og bland i 5-6 minutter
2. Dæk med plastfilm, så overfladen ikke tørrer ud. Lad den stå i ca. 20 minutter.
3. Lav i mellemtiden vaniljecremen. Varm fløde, mælk, sukker og vanilje op til kogepunktet. Pisk æggeblommer og maizena sammen.
4. Hæld lidt af den varme væske i æggeblandingen, rør rundt og hæld det tilbage i gryden og varm det op til kogepunktet, når du ser den første boble. Tag straks gryden af varmen, hæld blandingen i en røreskål, rør husblassen og smør i.
5. Tilsæt resten af ingredienserne til dejen. Ælt den i 7 minutter i maskine til en smidig dej.
6. Hæld ud på bagebordet og lad dejen hvile i ca. 30 minutter. Rul ca. 25-30 stk. glatte boller op. Lad dem hæve til dobbelt størrelse.
7. Fyld vaniljecreme i en sprøjtepose med en lille tyl.
8. Pensl bollerne med sammenpisket æg. Stik tyllen ind i bollen og fyld med vaniljecreme.
9. Bag dem i ca. 12 minutter ved 180°C.
10. Smelt abrikosmarmelade i mikroovnen, pensl bollerne og vend dem i smør.