Ingredienser

1 sandkage

  • 50 g smør (smeltet)
  • ½ g safran
  • Skallen fra 1 appelsin
  • 2 æg
  • 180 g (2 dl) råsukker
  • 200 g revet mandelmasse
  • ½ dl mælk
  • ½ dl fløde
  • 225 g (3 ¾ dl) Amo Hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • En knivspids salt

Safransandkage med appelsin- og mandelsmag

En variant af den klassiske sandkage; her har kagen fået et julet touch med safran, appelsin og mandel. Passer godt til kaffe eller te.

Sådan gør du (1 time & 15 min.):

1. Smelt smørret, tilsæt safran og revet appelsinskal.

2. Pisk æg og sukker til en luftig og cremet masse på middelhastighed i ca. 5 min.

3. Tilsæt den revne mandelmasse i æggemassen.

4. Hæld fløden og mælken i æggemassen og rør godt rundt.

5. Bland mel, salt og bagepulver i en røreskål.

6. Hæld smørblandingen i æggemassen og vend sammen til en jævn masse.

7. Sigt melblandingen i og vend den forsigtigt sammen, indtil alt er blandet.

8. Smør en sandkageform med smeltet smør og strø hvedemel eller rasp i formen.

9. Stil i midten af ovnen og bag ved 175°C i 45-50 min.

10. Tag kagen ud og over på en bagerist og lad den afkøle helt.