Ingredienser

1 kage, ca. 10 portioner

Kage

  • 150 g smør
  • 2 ¼ dl sukker
  • 1 ½ tsk. vaniljesukker
  • 3 æg
  • 2 citroner, økologiske
  • 6 dl Amo Mandelmel + lidt til formen
  • 2 tsk. bagepulver

Til servering

  • 2 dl piskefløde
  • Påskeslik, f.eks. chokoladepåskeæg
  • Citronmelisse

Saftig citron- og mandeltærte

Mandelmelet gør kagen saftig og lidt ”tung” og bidrager med en mild mandelsmag som passer fint sammen med citron. Foruden flødeskum er det godt at servere kagen med lidt bær, f. eks. hindbær eller brombær.

Sådan gør du (ca. 1 time):

1. Forvarm ovnen til 175 grader.

2. Smør en springform, ca. 24 cm i diameter, og strø med mandelmel. 

3. Pisk smør, sukker og vaniljesukker hvidt og luftigt. Pisk derefter æggene i et ad gangen.

4. Skyl citronerne og riv skallen fint. Bland mandelmel med bagepulver i en smål. Vend citronskal, saften fra en citron, mandelmel og bagepulver ned i dejen. Rør til en glat dej og hæld det i formen. 

5. Bag kagen i ca. 35-40 min. eller til den har fået farve, men stadig er lidt klæg i midten. Lad kagen afkøle.

6. Pisk fløden.

7. Pynt tærten med flødeskum, slik og citronmelisseblade.