Ingredienser
2 stk.
1. Lun mælken, og opløs gæren heri. Gæren må ikke varmes med.
2. Ælt mel og de øvrige ingredienser i til en ensartet dej, og form det til en kugle. Lad den hæve, tildækket og lunt, ca. 30 min. til dobbelt størrelse.
3. Del dejen i to dele, form dem til kugler, og lad dem hvile et par min.
4. Form hver dejkugle til et franskbrød, og anbring dem i smurte bageforme. Lad dem efterhæve, tildækket og lunt, ca. 30 min. til dobbelt størrelse.
5. Når dejen er efterhævet til dobbelt størrelse i formen, anbringes den på en bageplade med bage- papir med bunden opad.
Bagetid:
Ca. 45 min. i en forvarmet ovn ved 220 °C (varmluft 200 °C) på ovnens midterste rille. Derefter fjernes formen, og brødet bages yderligere 5 min.