Ingredienser

2 stk.

  • 1 kg Amo Hvedemel
  • 50 g smør eller margarine
  • 50ggær
  • 5½-6 dl mælk
  • 2 tsk. salt
  • 2 tsk. sukker 

Sandwhichbrød

Tip: Tilføj 100 g revet rødbede til dejen og giv brødet en flot rød farve.

Sådan gør du (1 time, 55 min.):

1. Lun mælken, og opløs gæren heri. Gæren må ikke varmes med. 


2. Ælt mel og de øvrige ingredienser i til en ensartet dej, og form det til en kugle. Lad den hæve, tildækket og lunt, ca. 30 min. til dobbelt størrelse. 


3. Del dejen i to dele, form dem til kugler, og lad dem hvile et par min. 


4. Form hver dejkugle til et franskbrød, og anbring dem i smurte bageforme. Lad dem efterhæve, tildækket og lunt, ca. 30 min. til dobbelt størrelse. 


5. Når dejen er efterhævet til dobbelt størrelse i formen, anbringes den på en bageplade med bage- papir med bunden opad.

Bagetid:
Ca. 45 min. i en forvarmet ovn ved 220 °C (varmluft 200 °C) på ovnens midterste rille. Derefter fjernes formen, og brødet bages yderligere 5 min.