Ingredienser

3 stk.

Selleribrød

Pensl brødene med mælk og drys evt. med frø eller kerner.

Sådan gør du (2 timer):

1. Blød rugkernerne op i 2 dl kogende vand ca. 10 min.

2. Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt de øvrige ingredienser og de iblødsatte Amo rugkerner. Ælt det sammen til en ensarte og smidig dej – gerne med en røremaskin eller håndmikser med dejkroge. Dejen skal være rimelig blød, tilsæt evt. lidt mælk, hvis dejen virker "tør".

3. Lad dejen hæve, lunt og tildækket, i ca. 45 min.

4. Slå dejen op på et bord. Del den i 3 portioner og form dem til brød i 3 bageforme. Lad brødene efterhæve tildækket et lunt sted i 30 min. eller til dobbelt størrelse.

5. Pensl med mælk og drys evt. med solsikkerkerner.

Bagetid: Ca. 30-35 min. i en 225 °C forvarmet ovn (varmluft 200 °C).