Ingredienser
3 stk.
1. Blød rugkernerne op i 2 dl kogende vand ca. 10 min.
2. Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt de øvrige ingredienser og de iblødsatte Amo rugkerner. Ælt det sammen til en ensarte og smidig dej – gerne med en røremaskin eller håndmikser med dejkroge. Dejen skal være rimelig blød, tilsæt evt. lidt mælk, hvis dejen virker "tør".
3. Lad dejen hæve, lunt og tildækket, i ca. 45 min.
4. Slå dejen op på et bord. Del den i 3 portioner og form dem til brød i 3 bageforme. Lad brødene efterhæve tildækket et lunt sted i 30 min. eller til dobbelt størrelse.
5. Pensl med mælk og drys evt. med solsikkerkerner.
Bagetid: Ca. 30-35 min. i en 225 °C forvarmet ovn (varmluft 200 °C).