Ingredienser

10 -12 pers

  • 300 g Amo Hvedemel
  • 200 g smør eller margarine
  • 50 g sukker
  • æg
  • 50 g gær
  • 1 spsk lunken vand

Remonce:

  • 75 g smør eller margarine
  • 75 g sukker

Fyld:

  • 50 g sukat
  • 50 g rosiner
  • 50 g knuste makroner

Pynt:

  • Sammenpisket æg
  • Perlesukker

Skippers fødselsdagskringle

Sådan gør du (100 minutter):

1. Opløs gæren i lunken vand og rør æggene i.

2. Tilsæt mel og de øvrige ingredienser og ælt det hele til en glat og ensartet dej. Lad dejen hæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse ca 45 minutter.

3. Form dejen til en pølse og rul den ud til en plade på 15 x 85 cm.

4. Rør smør og sukker sammen til en remonce og fordel den på midten af dejen i hele pladens længde. Drys med sukat, rosiner og knuste makroner.

5. Fold siderne af dejen ind mod midten. Lad dem komme lidt ind over hinanden. Form stangen som en krans eller en kringle og kom den på en bageplade med bagepapir. Efterhæver lunt og tildækket til dobbelt størrelse ca 30 minutter mens ovnen forvarmes til 200ºC (varmluft 200ºC) .

6. Pensl med sammenpisket  æg og drys med perlesukket. Bag kringlen midt i ovnen i ca 12 minutter.