Ingredienser
2 stk.
1. Kom melet til skoldningen i en dejskål. Tilsæt salt og kogende vand og bland det godt sammen. Lad stå i 5-10 min.
2. Tilsæt 5 dl koldt vand. Kontroller at dejvæsken ikke er mere end 37°C varm (håndvarm).
3. Smuldr gæren heri. Tilsæt resten af melet, men gem ca. 2 spsk. til senere. Ælt dejen i ca. 4 min. i rnaskine eller 8 min. i hånden.
4. Smør 2 stk. l ½ liters bageforme. Hvis dejen føles løs, kan den lægges direkte ned i formene. Glat overfladen med en dejskraber og drys med det gemte mel. Hvis dejen føles fast, drys det gemte mel ud på bordet og rul dejen ud i 2 ruller. Læg dejrullerne i formene og glat overfladen.
5. Lad dejen hæve, tildekket og lunt, i 50-60 min. til dejen når kanten af formen. Forvarm ovnen til 250-275°C (varmluft 250°C).
6. Prik brødene med en gaffel dyppet i vand.
7. Bag brødene i den nederste del af ovnen, først 5 min. ved den høje varme. Sænk derefter ovntemperaturen til 200°C (varmluft 175°C) og bag i yderligere 45 min. indtil brødene har en indertemperatur på ca. 98°C (brødet ska lyde hult. når du banker på det fra undersiden)
8. Lad brødet afkøle på en rist med et viskestykke over.