Ingredienser

8 stk

  • 225 g Amo Hvedemel
  • 65 g flormelis
  • 175 g smør eller margarine
  • 1 æggeblomme
  • 4 mellemstore spiseæbler

Pynt:

  • Perlesukker
  • Hakkede mandler

Skønne æblepakker

Tip! Server æblepakkerne lune med vanilleis, creme fraiche eller flødeskum.

Sådan gør du (1 tim 20 min):

1. Bland mel og flormelis og smuldr smørret i. 

2. Tilsæt æggeblommen og saml hurtigt dejen. Lad dejen hvile ca 1 time i køleskabet.

3. Rul dejen ud med kagerulle til ½ cm tykkelse og skær den i 8 lige store firkanter.

4. Skær æblerne, halver og fjern kernehuset.

5. Hver æble-halvdel pakkes ind i et dej stykke, så samlingen bliver på kernehussiden.

6. Pakkerne lægges på en bageplade med bagepapir med den runde side opad.

Pensling:
æggehvide.

Pynt:
Perlesukker og hakkede mandler.

Bagetid:
12- 15 min i en 200º C forvarmet ovn (varmluft 180º C) afhængig af modne æblerne er.