Ingredienser

ca. 10 snurrer

Dej

Fyld

  • 50 g. blødt smør
  • ½ dl. sukker
  • 1,5 tsk. kanel

Topping

  • 1 æg
  • 20 g. mandelflager
  • 1 spsk. sirup
  • ¼ dl. vand 

Snurrer med kanel og mandelflager

Tips! Rist 50g mandelmasse og bland i smørblandingen til ekstra gode boller.

Sådan gør du (2 timer):

1. Sæt ovnen på 220°C (varmluft 200°C)

2. Opløs gæren i vandet. Tilsæt melblandningen og ælt dejen godt ca. 5 min. Lad dejen hæve, tildækket og lunt, i ca. 20 min.

3. Bland blødt smør, sukker og kanel.

4. Rul dejen ud til en rektangel og bred fyldet ud på den lange halvdel af dejen. Fold dejen en gang på den lange side og skær i strimler. Sno hver strimmel om sig selv og saml derefter i en spiral.

5. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve tildækket til dobbelt størrelse i yderligere 60 min

6. Pensl bollerne med lidt sammenpisket æg og drys mandelflager over. Bag bollerne i midten af ovnen i 10-12 min

7. Bland vand og sirup. Tag bollerne ud af ovnen og pensl dem med sirupsblandingen.

Tips! Rist 50g mandelmasse og bland i smørblandingen til ekstra gode boller.