Ingredienser

18 stk

  • 500 g Amo Hvedemel
  • 100 g bødt smør
  • 25 g gær
  • 25 g sukker
  • Ca 2 dl mælk
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk vanillesukker
  • 1 æg

Fyld:

  • 250 g bær (jordbær, hindbær, solbær eller ribs)
  • 75 g sukker 
  • 1 tsk kartoffelmel
  • 75 g hakket hvid chokolade

Sommerhorn

Sommerhorn med søde bær og chokolade. Tip! Lun hornene på grillens eftervarme og server dem med en kop kaffe.

Sådan gør du (50 min):

1. Opløs gären i lunkent mälk. Tilsät sukker, salt, äg, vanillesukker, hvedemel og det bløde smør.

2. Ält det sammen til en glat og smidig dej. Del dejen i 3 dele og form dem til store boller.

3. Rul bollerne ud i store cirkler (ca 20-25 cm i diameter), del hver cirkel i 6 lige store stykker.

4. Bland bär, sukker og kartoffelmel i en skål. Kom lidt bärfyld p¨å hvert dejstykke i den brede ende.

5. Drys med chokolade og rul sammen til horn.

6. Lad hornene hvile, tildäkket og lunt, i ca 30 min.

Pensling:
Sammenpisket äg.

Pynt:
Drys med perlesukker

Bagetid:
Ca 12-15 min midt i en 200ºC forvarmet ovn (varmluft 180ºC).