Ingredienser
2 stk.
Hold gang i surdejen - tag en klump dej fra, ca. 350 g, og stil det lunt et par dage. Så er der surdej til næste bagning. Surdejen kan opbevares tildækket i køleskab i 14 dage.
1. Opløs gæren i vand. Alle ingredienserne tilsættes, og dejen æltes godt sammen, ca. 10 min.
2. Lad dejen hæve, tildækket og lunt, i ca. 1 time.
3. Del dejen i 2, og form hver del til et fritstående aflangt rugbrød.
4. Placer brødene på en bageplade med bagepapir.
5. Lad brødene efterhæve, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse, ca. 45 min.
Bagetid:
Ca. 1 time og 15 min. Forvarm ovnen til 220°C (varmluft 200°C). Sæt brødene i ovnen og skru straks ned til 180°C (varmluft 170°C).