Udover at surdejen får brødet til at hæve, giver surdejen også brødet en god smag. En ægte surdej er lavet helt uden gær, men er meget svær at styre. Derfor anbefaler Amo surdej med gær. Det er vigtigt, at du husker at tage lidt af surdejen fra og gemme den fra den ene bagning til den næste. På den måde kan du holde en surdej "i live" i meget, meget lang tid.
1. Opløs gæren i mælken, og bland fuldkornshvedemelet i.
2. Lad surdejen stå, lunt og tildækket med film, 3-4 dage i stuetemperatur til den lugter svagt surt. Rør gerne i surdejen en gang om dagen.
Opbevaring
Surdejen kan holde ca. 14 dage i køleskabet. Går der længere mellem dine bagninger, kan surdejen fryses ned. Husk at tage den ud dagen før du skal bruge den.
Hold surdejen i live
Husk at tage lidt af surdejen fra og gemme den fra den ene bagning til den næste. På den måde kan du holde en surdej ”i live” i meget, meget lang tid.