Ingredienser

1 stk.

Fyld:
  • 2 dl (15–20 stk.) iblødlagte, hakkede soltørrede tomater
  • 3-4 spsk. olivenolie
  • 2-3 fed pressede hvidløg
  • 1 tsk. salt 
  • 1 tsk. timian
Pensling: 
  • Olivenolie
  • 1 tsk. timian
  • evt. groft salt

Toscanabrød

Tip! De er bedst nybagte, men de kan sagtens nedfryses.

Sådan gør du (120 minutter):

1. Smuldr gæren i en dejskål. Hæld vand over og rør til gæren er opløst.

2. Tilsæt melet, men gem ½ dl af hvedemelet til opslåningen af dejen. Arbejd med dejen til den føles smidig, ca. 5 min. i maskine eller 10 min. i hånden. Lad den hæve tildækket i 30–40 min. til dobbelt størrelse.

3. Ælt dejen smidig på et melet bord. Del dejen i 3 dele og rul dem ud til rektangulære dejstykker, ca. 20x30 cm.

4. Rør fyldet sammen og fordel over dejstykkerne. Rul sammen og læg brødene med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapir. Giv brødene nogle snit med en skarp kniv. Lad hæve i ca. 30 min.

5. Forvarm ovnen til 225°C .

6. Pensl med olie og strø med timian og evt. groft salt. Bag på nederste rille i ovnen i 20–25 min. Lad brødene afkøle utildækket på en bagerist.