Saftigt og syrligt rugbrød, som vil være hele familiens favorit. Tilsæt kun vand, giver 1 rugbrød.
ET RUGBRØD TIL HELE FAMILIEN
Nyd det med pålæg og top med grønt. Det velsmagende og nærende rugbrød er perfekt til morgenmad, frokost eller når du er småsulten. Rugbrødet er både nemt at røre sammen og smager helt fantastisk!
BAGERENS TIPS
Server rugbrødet som en lækker sandwich. Top brødet med smør, ost og avocado i skiver og pynt med chiliristede sesamfrø. Alternativt smør, røget skinke, hårdkogt æg og pynt med hakket rød peber og purløg.
DU SKAL BRUGE:
6,75 dl lunken vand (37°C) til 900 g melblanding.
SÅDAN GØR DU:
1. Tilsæt ca. 6,75 dl vand til 900 g brødblanding. Ælt dejen med en håndmikser eller røremaskine (brug en spartelkrog) ved middel hastighed i ca. 12 min.
2. Kom dejen direkte i en smurt bageform, fyld halvdelen med dej. Glat overfladen med en våd dejskraber. Tildæk brødet og lad det hæve ved stuetemperatur til dejen når kanten af formen, ca. 3 timer eller 12 timer i køleskabet.
3. Forvarm ovnen til 230°C over og under varme. Placere brødet på en bageplade i midten af ovnen. Skru derefter temperaturen ned til 180°C og bag brødet i ca. 55-60 minutter, eller til en kernetemperatur på 94°C. Tag straks brødet ud af formen og afkøl det på en bagerist. Når brødet er afkølet, pakkes det i plastfolie for frisk brød i længere tid.
Siktet rugmel*, rugkerner*, hvedemel, solsikkekerner 10%, fuldkornsrugmel*, tørret rugsurdej, hørfrø 4%,
salt tilsat jod, bygmaltekstrakt, brun farin (sukker, rørsukkersirup), tørgær, emulgator (E 491), bygmaltmel, hvedemaltmel.
*indeholder 60% rug. Færdigbagt brød indeholder 40% rug.
Energi | kJ | 999 |
Energi | kcal | 239 |
Fedt | g | 5,9 |
- heraf mættede fedtsyrer | g | 0,7 |
Kulhydrater | g | 36 |
- heraf sukkerarter | g | 1,5 |
Kostfibre | g | 7,7 |
Protein | g | 6,3 |
Salt | g | 1,6 |