Friskbagte pandekager - kan også bruges til vafler
Findes der noget bedre end friskbagte pandekager? Med vores klassiske bageblanding kan du nemt bage fine, sprøde pandekager uden at lave alt for meget rod i køkkenet.
Ingen kompliceret opskrift — tilsæt bare vand.
Nemt, enkelt og utrolig velsmagende.
Du skal bruge:
6 dl vand. Tilberedningstid: ca. 50 min, heraf 1-2 min pisketid, 30 min hviletid og ca. 20 min bagetid.
Sådan gør du:
1. Hæld 6 dl vand i en skål. Tilsæt æskens indhold, og pisk dejen godt sammen med håndpisker eller piskeris.
2. Lad dejen stå og hvile i ca. 30 min.
3. Bag pandekagerne på en pande med lidt smør/margarine. Anvend ¾ d| dej pr. pandekage (afhængig af pandens størrelse).
Vafler - giver ca. 6 stk.
Pisk de 320 g bageblanding sammen med 5 dl vand og 150 g smeltet smør/margarine med håndpisker eller piskeris, til dejen er klumpfri. Lad evt. dejen hvile i 15 min. Forvarm vaffeljernet og bag vaflerne. Servér med flødeskum og syltetøj, vaniljeis og chokoladesovs eller hvad du har lyst til.
Tips!
Server med mascapone og figner, dryp honning over.
Vil du have ekstra gyldne pandekager? Lad dejen stå og hæve i cirka 15-30 min.
Hvedemel, skummetmælkspulver, helægspulver, salt, hævemiddel (E 450, natriumbicarbonat), hvedemaltmel.
Energi | kJ | 635 |
Energi | kcal | 150 |
Fedt | g | 1 |
- heraf mættede fedtsyrer | g | 0,3 |
Kulhydrater | g | 29 |
- heraf sukkerarter | g | 1,8 |
Kostfibre | g | 1,2 |
Protein | g | 5,3 |
Salt | g | 0,83 |