Amo Solsikkerugbrød er et rustikt og smagfuldt rugbrød, som er enkelt at bage.
TIPS & TRICKS
Ninja: Snig forsigtigt 1 dl hakket broccoli, spinat eller gulerod i dejen - børnene opdager det aldrig!
Chips: Skær brødet i tynde trekanter, op på bagepapir, pensl med olie, salt, og bag ved 175°C varmluft i 12 min.
DU SKAL BRUGE:
SÅDAN GØR DU:
1. Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt melblandingen. Alt dejen med røremaskine eller håndmixer (brug dejkroge) på laveste hastighed ca. 10-12 min. Lad dejen hvile 20 min. i røreskålen. Dejen skal have en dejtemperatur på 29-31°C for at hæve optimalt.
2. Før du kommer dejen i en smurt bageform æltes dejen ca. 1 min. Glat overfladen med en våd dejskraber.
3. Lad brødet hæve, tildækket og lunt, til den når kanten af formen, ca. 1-1,5 time.
4. Forvarm ovnen til 220°C (varmluft 200°C). Prik brødet med en våd gaffel og sæt det på en bagerist nederst i den varme ovn. Skru straks ned til 185°C (varmluft 165°C) og bag brødet færdigt i ca. 60-65 min. Tip: Det er færdigbagt, når temp. er 95°C.
5. Tag straks brødet ud af formen og lad det afkøle på en rist. Pak det ind i plastfolie efter nogle minutter, så holder det sig lækkert min. 4 dage ved stuetemperatur.
Fuldkornsrugmel*, hvedemel, rugkerner* (12%), solsikkefrø (10%), rugsurdej, salt tilsat jod, sukker, kartoffelflager, bygmaltekstrakt, bygmaltmel, Emulgator (E 471), hvedemaltmel.
*Indeholder 61% fuldkom og 60% rug. Færdigbagt brød indeholder 34% fuldkorn og 37% rug.
Fødevarestyrelsen anbefaler mindst 90 g fuldkorn om dagen som en del af en sund og varieret kost. Produktet indeholder 61 g fuldkorn pr. 100 g.
| Energi | kJ | 1503 |
| Energi | kcal | 359 |
| Fedt | g | 8,7 |
| heraf mættede fedtsyrer | g | 0,6 |
| Kulhydrater | g | 54 |
| heraf sukkerarter | g | 3,4 |
| Kostfibre | g | 13 |
| Protein | g | 9,3 |
| Salt | g | 1,7 |