Solsikkerugbrød

Amo Solsikkerugbrød er et rustikt og smagfuldt rugbrød, som er enkelt at bage.

TIPS & TRICKS

Ninja: Snig forsigtigt 1 dl hakket broccoli, spinat eller gulerod i dejen - børnene opdager det aldrig!

Chips: Skær brødet i tynde trekanter, op på bagepapir, pensl med olie, salt, og bag ved 175°C varmluft i 12 min.

 

DU SKAL BRUGE:

  • 1000 g Amo Solsikke Rugbrød
  • 20 g gær
  • Ca. 7,5 dl lunkent vand (37°C)
  • Brødform 3 L

SÅDAN GØR DU:

1. Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt melblandingen. Alt dejen med røremaskine eller håndmixer (brug dejkroge) på laveste hastighed ca. 10-12 min. Lad dejen hvile 20 min. i røreskålen. Dejen skal have en dejtemperatur på 29-31°C for at hæve optimalt.

2. Før du kommer dejen i en smurt bageform æltes dejen ca. 1 min. Glat overfladen med en våd dejskraber.

3. Lad brødet hæve, tildækket og lunt, til den når kanten af formen, ca. 1-1,5 time.

4. Forvarm ovnen til 220°C (varmluft 200°C). Prik brødet med en våd gaffel og sæt det på en bagerist nederst i den varme ovn. Skru straks ned til 185°C (varmluft 165°C) og bag brødet færdigt i ca. 60-65 min. Tip: Det er færdigbagt, når temp. er 95°C.

5. Tag straks brødet ud af formen og lad det afkøle på en rist. Pak det ind i plastfolie efter nogle minutter, så holder det sig lækkert min. 4 dage ved stuetemperatur.

Indholdsdeklaration

Fuldkornsrugmel*, hvedemel, rugkerner* (12%), solsikkefrø (10%), rugsurdej, salt tilsat jod, sukker, kartoffelflager, bygmaltekstrakt, bygmaltmel, Emulgator (E 471), hvedemaltmel.

*Indeholder 61% fuldkom og 60% rug. Færdigbagt brød indeholder 34% fuldkorn og 37% rug.

Fødevarestyrelsen anbefaler mindst 90 g fuldkorn om dagen som en del af en sund og varieret kost. Produktet indeholder 61 g fuldkorn pr. 100 g.

Vægt

1 kg

Næringsværdi (pr. 100 gram)

EnergikJ1503
Energikcal359
Fedtg8,7
heraf mættede fedtsyrerg0,6
Kulhydraterg54
heraf sukkerarterg3,4
Kostfibreg13
Proteing9,3
Saltg1,7