Solsikkerugbrød

Amo Solsikkerugbrød er et rustikt og smagfuldt rugbrød, som er enkelt at bage.

Ruglapper, 12 stk.
500 g Amo Solsikkerugbrød, 250 g Amo Yoghurtbrød, 25 g gær, ca. 5 dl vand. Opløs gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen i 5 min. Rul dejen ud til en firkant 30 x 40 cm og læg dejen på en smurt bageplade. Del dejen i 12 firkanter, som hæver ca. 45 min. tildækket og lunt. Brødene bages i en forvarmet ovn ved 225° C (varmluft 200° C) i ca. 20 min.

Gulerodsrugbrød
Følg opskriften på Solsikkerugbrød, og tilsæt 150 g revet gulerod, 100 g revet kartoffel og ½ dl ekstra vand. Bages som beskrevet.

Tips!
Tag straks rugbrødet ud af formen, og afkøl det på en bagerist. Pak det nybagte brød ind i film, så bliver skorpen lækker blød, og brødet holdes fugtigt. Brødet skal være koldt, inden det skæres i skiver.

Indholdsdeklaration

Groft rugmel, hvedemel, rugflager, solsikkekerner 10%, tørret rugsurdej 5%, salt tilsat jod, sukker, hvedestivelse, maltekstrakt fra byg, bygmaltmel. Kan indeholde æg, mælk, soja, lupin.

Vægt

1 kg

Næringsværdi (pr. 100 gram)

Energi kJ1500
Energi kcal 360
Fedt g7,2
heraf mættede fedtsyrer g0,9
Kostfibre g12
Kulhydrater g56
heraf sukkerarterg3,3
Protein g9,9
Saltg1,6