Tabel som viser, hvor meget 1 tsk., 1 spsk. og 1 dl af forskellige ingredienser vejer.
Ingrediens |
1 tsk. |
1 spsk. |
1 dl. |
---|---|---|---|
Brun farin |
|
10 g |
60 g |
Flormelis |
|
8 g |
50 g |
Fuldkornsmel |
|
10 g |
60-65 g |
Glutenfrit mel til brød, pizza og pandekager |
|
9 g |
60 g |
Glutenfrit mel til søde bagværk |
|
9 g |
60 g |
Grahamsmel |
|
10 g |
55-60 g |
Hasselnødder, hele |
|
|
60 g |
Havregryn |
|
5 g |
30 g |
Honning (flydende) |
7 g |
20 g |
140 g |
Sirup |
7 g |
20 g |
140 g |
Hvedemel |
|
10 g |
55-60 g |
Kakao |
2,5 g |
7 g |
45 g |
Knækkede rug- og hvedekerner |
|
10 g |
55-75 g |
Kokosmel |
|
5 g |
35 g |
Mandler, hele |
|
|
60 g |
Mel af hvede & hvide bønner |
|
9 g |
55 g |
Mel af hvede & rodfrugter |
|
9 g |
60 g |
Olie |
|
14 g |
90 g |
Rosiner |
|
|
60 g |
Salt, fint |
7 g |
20 g |
120 g |
Salt, groft |
4 g |
13 g |
80 g |
Sesamfrø |
|
10 g |
55 g |
Smør, smeltet |
5 g |
15 g |
90 g |
Solsikkekerner |
|
10 g |
50 g |
Sukker (stødt melis) |
5 g |
15 g |
85 g |
Æg, hele |
|
|
2 stk. |
Æggeblomme |
|
|
5-6 stk. |
Æggehvide |
|
|
3 stk. |