Ingredienser

1 kage

Browniebund

  • 170 g. Amo Hvedemel
  • 4 æg
  • 450 g. sukker
  • 300 g. smør
  • 200 g. mørk chokolade
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 spsk. (10 g.) kakaopulver
  • 1/2 tsk. salt

Hindbærmousse

  • 400 g. frosne hindbær
  • 200 g. florsukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 4 dl. piskefløde
  • 5 blade husblas

Pynt

  • Friske hindbær
  • Granatæblekerner
  • Passionsfrugt
  • Ribs
  • Mini marengs - købt eller hjemmelavede

Brownie med frisk hindbærmousse

Tips: Spar tid og prøv Amo Brownie kageblanding som kagebund.

Sådan gør du (2 timer):

  1. Forvarm ovnen til 165 °C alm. ovn. Beklæd bunden af en springform med bagepapir, smør kanterne med blødt smør.
  2. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Hak chokoladen.
  3. Smelt smørret, tag gryden af varmen og rør chokoladen i til den er smeltet.
  4. Bland forsigtigt chokoladeblandingen med æggesnapsen.
  5. Sigt mel, kakao og vaniljesukker sammen, tilsæt saltet. Brug en dejskraber og vend alt sammen.
  6. Hæld dejen i formen og bag på midterste rille i 50-60 minutter. Dæk med et stykke bagepapir i sidste del af bagetiden. Kagen skal stadig være blød i midten. Test med en træpind. Afkøl kagen i formen og flyt den derefter med bagepapiret over på en rist til endelig afkøling.
  7. Tag kagen ud af formen og renskær kanten hele vejen rundt. Læg kagen tilbage i den rengjorte springform, som igen er beklædt med et stykke bagepapir i bunden.
  8. Hak hindbær, florsukker og vaniljesukker sammen i foodprocessoren til en ensartet masse. Hvis du ønsker en helt glat mousse sies blandingen i en sigte.
  9. Pisk fløden stiv. Læg husblassen i blød i 5 minutter og smelt den i mikroovn eller over vandbad.
  10. Pisk husblassen i hindbærsaucen og vend den stiftpiskede fløde i.
  11. Hæld hindbærmoussen over browniekagen i springformen. Bank forsigtigt på formen så overfladen glattes ud. Sæt kagen på køl i min. 6 timer - gerne natten over.
  12. Skær forsigtigt rundt langs kanten af springformen for at løsne kagen. Fjern ringen og lemp kagen over på et kagefad. Server med friske bær, passionsfrugt og gerne små marengs.