Ingredienser

1 kage

Kage

  • 400 g Amo Hvedemel
  • 100 g margarine
  • 50 g gær
  • 50 g sukker
  • 1 æg
  • Ca. 2 dl lunken mælk (ca. 37°C)

Remonce

  • 100 g blødt smør eller margarine
  • 150 g brun farin
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 spsk. kagecreme

Fynsk Brunsviger

For det bedste resultat må dejen ikke være for fast. Den skal efterhæve godt, ellers bliver den for kompakt.

Sådan gør du (1 time, 30 min.):

1. Lun mælken og opløs gæren heri. Tilsæt mel og de øvrige ingredienser og ælt dejen til den er glat og ensartet. Lad dejen hvile, tildækket og lunt, i ca. 20 min.

2. Rul dejen ud til den passer i en bradepande på ca. 40 x 40 cm.

3. Rør alle ingredienser til remoncen sammen til en blød masse.

4. Prik let i dejen med fingrene og kom remoncen over.

5. Lad brunsvigeren efterhæve lunt i ca. 30-40 min.

Bagetid: Ca. 15 min. i en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) på ovnens midterste rille. Brunsvigeren kan efterfølgende evt. pyntes med glasur og slik.