Ingredienser

15 stk. rundstykker

  • 4 dl. mælk
  • 3 dl. vand
  • 1 tsk. salt
  • 50 g. gær
  • 75 g. smør
  • 350 g. Amo Groft Rugmel
  • 700 g. Amo Speltmel
  • 1 æg
  • 1 håndfuld solsikkekerner
  • 1 håndfuld græskarkerner

Grove rundstykker

Grove rundstykker som et groft twist til den søde julemad.

Sådan gør du (2 timer):

  1. Rør mælk, vand, gær og salt sammen i en røreskål. Tilsæt rug- og speltmel
  2. Ælt dejen i 8 - 10 minutter på røremaskinens middel hastighed. Skær smørret i passende tern. Når dejen slipper skålen, tilsættes smørret. Rør dejen i yderligere 3 - 5 min. indtil smørret er integreret helt i dejen. Lad den hæve tildækket i ca. 1 - 1,5 time.
  3. Efter hævning deles dejen i 15 lige store stykker. Form rundstykkerne - gerne kreativt. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter. Pensl med sammenpisket æg og drys med græskarkerner og solsikkefrø.
  4. Mens rundstykkerne hæver varmes ovnen til 210°C. Bag brødene i 10 - 15 min. og flyt dem over på en rist.

Tips! Velegnet til julemorgen som en god bund på dagens julemiddag!