Sådan gør du
(2 timer):
- Rør mælk, vand, gær og salt sammen i en røreskål. Tilsæt rug- og speltmel
- Ælt dejen i 8 - 10 minutter på røremaskinens middel hastighed. Skær smørret i passende tern. Når dejen slipper skålen, tilsættes smørret. Rør dejen i yderligere 3 - 5 min. indtil smørret er integreret helt i dejen. Lad den hæve tildækket i ca. 1 - 1,5 time.
- Efter hævning deles dejen i 15 lige store stykker. Form rundstykkerne - gerne kreativt. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter. Pensl med sammenpisket æg og drys med græskarkerner og solsikkefrø.
- Mens rundstykkerne hæver varmes ovnen til 210°C. Bag brødene i 10 - 15 min. og flyt dem over på en rist.
Tips! Velegnet til julemorgen som en god bund på dagens julemiddag!