Ingredienser

16 stk.

  • 500 g Amo Hvedemel
  • 250 g smør
  • 2 dl kærnemælk
  • Ca. 1⁄2 dl lunkent vand
  • 1 æg
  • 50 gær
  • 25 g sukker
  • 1⁄2 tsk. salt

Fyld

  • 150 g marcipan og 50 g hindbærmarmelade æltes sammen.

Pynt

  • 1 sammenpisket æg
  • 25 g hakkede mandler.

 

Kærnemælkshorn

Horn med kærnemælk fyldt med marcipan og hindbærmarmelade og pyntet med hakkede mandler og sukker.

Sådan gør du (1 time, 15 min.):

1. Opløs gæren i det lune vand, tilsæt de øvrige ingredienser og ælt det godt sammen til en glat og smidig dej.

2. Del dejen i to kugler og rul dem ud til en diameter på 25 cm. Del dem i hver 8 trekanter. Fyldet fordeles på den brede ende af trekanterne og de rulles sammen til horn. Placer hornene på en bageplade beklædt med bagepapir.

3. Lad hornene hæve, tildækket og lunt, i ca. 45 min.

4. Pensl hornene med sammenpisket æg og drys med hakkede mandler.

Bagetid:
Ca. 13-15 min. i en forvar- met ovn ved 200°C (180°C varmluft) på ovnens midterste rille.