Ingredienser

  • 400 g. Amo Pizzamel
  • 2 tsk. tørgær
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. flydende honning
  • 1/2 tsk. friskkværnet sort peber
  • 1 tsk. salt
  • 3 dl. koldt vand

Lækre fladbrød

Sådan gør du (70 min.):

  1. Følg anvisningen på posen med Amo Pizzamel. Tilsæt honning og peber før æltning.
  2. Efter hævning. Del dejen i 6 dele. Form dem til boller og rul dem ud til aflange tynde bunde - ca. 30 x 12 cm.
  3. Beklæd et par bradepander med bagepapir og placer bundene herpå. Prik dem med en gaffel og bag dem gyldne på midterste rille ved 220°C i ca. 10 minutter.

Top dem efter ønske. Her er 3 forslag:

Fladbrød med hvidløgssmør og revet cheddar

Rør 50 g. tempereret smør med et knust fed hvidløg og 1 spsk. finthakket purløg.

 

Fladbrød med flødeost, ruccola, friske bær og honningvinagrette

Smør brødet med et godt lag flødeost naturel (3-4 spsk. per brød). Fordel et par håndfulde ruccola og ca. 2 spsk. friske hindbær og jordbær. Kværn lidt sort peber over og dryp med honningvinagrette.

Honningvinagrette: Pisk 2 spsk. flydende honning, 1 spsk. hvidvinseddike og 2 spsk. olivenolie.

 

Fladbrød med pesto, mozzarella tomat, pinjekerner og basilikum

Smør et tyndt lag pesto over brødet. Fordel ca. 50 g. findelt mozarella (gerne små kugler), 6 cherrytomater i halve og lidt frisk basilikum. Drys 1 spsk. pinjekerner og dryp til sidst en 1 spsk. god olivenolie over, drys med lidt salt og friskkværnet peber.