Ingredienser

1 Påskehare

  • 550 g AMO hvedemel 
  • 75 g Smør
  • 10 g Havsalt
  • 20 g Gær
  • 25 g Æg
  • 125 g Sødmælk
  • 125 g Vand, ca.

Påskehare

Påskeharen er sjov at bruge på påskebordet i stedet for det almindelige hvide formbrød

Sådan gør du (1 time, 45 min.):

1. Rør gæren ud i tempereret vand og Sødmælk kom derefter de øvrige ingredienser i. Ælt dejen godt. Den skal være til den bløde side.

2. Lad dejen hvile, tildækket og lunt, i 20 min.

3. 300 g dej rulles ud til kroppen i en længede af 50 cm. Til hovedet rulles 90 g til en kugle, trykkes en smule flad. Til halen rulles 30 g i en dråbeform. Dejen til ørerne rulles ud i 3 mm tykkelse og udstikkes i 8 cm´s længde 25 g til hver øre. Til øjne rulles pupillen laves med let blå birkes. Inden afbag snittes knorhår med en kniv. Hele haren pensles med æg.

4. Lad dejen hæve, tildækket og lunt, i 40 min. Pensl bollerne med mælk eller et pisket æg tilsat en spsk. vand.

5. Bag Påskehare i en forvarmet ovn på 220°C (varmluft 200°C) i ca. 15 min.