Ingredienser

4 stk.

  • 4 skiver Amo Vesterhavs Rugbrød
  • 8 kolde små kogte kartofler
  • 50 g brunet smør
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 0,5 dl revet peberrod
  • 1 rødløg
  • 2 spsk. kapers
  • Pyntes med persille og hakket purløg

Smørrebrød med kartofler i skiver og peberrodscreme

Sådan gør du (15 min):

  1. Begynd med at tilberede det brunede smør. Du finder instruktioner længere nede på siden. Når det er tid til at gøre smørrebrødet klar, skæres brødet i skiver og pisket brunet smør smøres på. Skær kartoflerne i skiver og læg dem på, så de dækker hele brødfladen. Riv peberroden og bland den med creme fraiche, hvorefter en spiseskefuld lægges på hvert stykke brød. Drys med kapers, hakket purløg og pynt med rødløgsringe og persille. Server!
  2. Skal det ikke serveres med det samme, så dæk smørrebrøddet med plastfolie og sæt det køligt, mens der ventes på serveringen.
  3. Brunet smør: Opvarm smørret, indtil det bruser op og bliver stille. Rør konstant rundt med en ske, så det ikke brænder på. Smørret er parat, når det dufter af karamel og er holdt op med at boble. Hæld det straks op i en skål og lad det køle ved stuetemperatur. Pisk det senere til en jævn konsistens sammen med 2 tsk. rapsolie og et par dråber citron.