Rustikt rugbrød med havssalt og kerner. Tilsæt kun vand, giver 1 rugbrød.
SAFTIGT OG RUSTIKT
Alt det du længes efter i et dansk rugbrød. Mørkt og velsmagende med intens smag, rustik tekstur og fyldt med kerner samt et strejf af havsalt. Rugbrødet er nemt at bage, så du kan nyde dit yndlingssmørrebrød hver dag!
DU SKAL BRUGE:
6,75 dl lunken vand (37°C) til 900 g melblanding.
SÅDAN GØR DU:
1. Tilsæt ca. 6,75 dl vand til 900 g brødblanding. Ælt dejen med en håndmikser eller røremaskine (brug en spartelkrog) ved middel hastighed i ca. 12 min.
2. Kom dejen direkte i en smurt bageform, fyld halvdelen med dej. Glat overfladen med en våd dejskraber. Tildæk brødet og lad det hæve ved stuetemperatur til dejen når kanten af formen, ca. 3 timer eller 12 timer i køleskabet.
3. Forvarm ovnen til 230°C over og under varme. Placere brødet på en bageplade i midten af ovnen. Skru derefter temperaturen ned til 180°C og bag brødet i ca. 55-60 minutter, eller til en kernetemperatur på 94°C. Tag straks brødet ud af formen og afkøl det på en bagerist. Når brødet er afkølet, pakkes det i plastfolie for frisk brød i længere tid.
Fuldkornsrugme|*, rugkerner* 18%, sigtet rugme|*, hvedemel, solsikkekerner 6%, tørret rugsurdej, puffede
durumhvedekerner 4%, havsalt tilsat jod 2%, bygmaltekstrakt, brun farin (sukker, rørsukkersirup), hvedegluten, tørgær, emulgator (E 491), bygmaltmel, hvedemaltmel.
*indeholder 75% rug. Færdigbagt brød indeholder 49% rug.
Energi | kJ | 927 |
Energi | kcal | 222 |
Fedt | g | 3,4 |
- heraf mættede fedtsyrer | g | 0,4 |
Kulhydrater | g | 37 |
- heraf sukkerarter | g | 1,6 |
Kostfibre | g | 8,6 |
Protein | g | 6,1 |
Salt | g | 1,3 |