Ingredienser

4 stk.

  • 4 skiver Amo Vesterhavs Rugbrød
  • 50 g brunet smør
  • 200 g røget laks
  • 20 g ørredrogn
  • 100 g små asparges
  • Sort peber
  • 1 citron
  • Dild og purløg til pynt

Urtemayonnaise:

  • 2 tsk. dijonsennep
  • 2 tsk. hvidvinseddike
  • 1,5 dl rapsolie
  • 1 tsk. salt
  • 1 dl hakket persille
  • 1 dl hakket basilikum
  • 1 spsk. dild

Smørrebrød med laks, asparges og urtemayonnaise

Sådan gør du (20 min.):

  1. Begynd med at tilberede urtemayonnaisen, det brunede smør samt de blancherede asparges. Du finder instruktionerne længere nede på siden. Når det er tid til at gøre smørrebrødet klar, skæres brødet i skiver og brunet smør smøres på. Læg en halv spiseskefuld urtemayonnaise ovenpå. Rul laksen til ruller i en passende størrelse, ca. 4 til hvert stykke smørrebrød, og læg dem på brødet. Pynt med 1 spsk. urtemayonnaise samt 4 små asparges- og ørredrogn. Pynt så med citron, dild og hakket purløg og server!
  2. Skal det ikke serveres med det samme, så dæk smørrebrøddet med plastfolie og sæt det køligt, mens der ventes på serveringen.
  3. Urtemayonnaise: Kom ingredienserne i en skål og bland med en stavblender til alt er findelt, og mayonnaisen har en fin konsistens.
  4. Brunet smør: Opvarm smørret, indtil det bruser op og bliver stille. Rør konstant rundt med en ske, så det ikke brænder på. Smørret er parat, når det dufter af karamel og er holdt op med at boble. Hæld det op i en skål og lad det køle ved stuetemperatur. Pisk det senere til en jævn konsistens sammen med 2 tsk. rapsolie og et par dråber citron.
  5. Blancherede asparges: Kog en liter vand og kom salt i. Læg aspargesene i, når vandet koger og giv dem 30 sek. Derefter skylles aspargesene i koldt vand og flyttes så over i et vandbad med isterninger. Efter ca. 10 minutter tages aspargesene op, tørres og skæres i den ønskede længde, gerne lidt kortere end brødets bredde.