Ingredienser

15 stk. kagefigurer

  • 2,5 dl. mælk
  • 100 g. smør
  • 3,5 dl. sukker
  • 12 dl. Amo Hvedemel
  • 1 tsk. hjortetakssalt
  • Konditorfarve efter eget valg

Søde kagefigurer

Søde kagefigurer er et hit hos både børn og voksne.

Sådan gør du (2 timer):

  1. Lun mælken i en gryde og smelt smørret heri. Når smørret er smeltet, tilsættes sukker, hjortetakssalt og halvdelen af hvedemelet. Rør godt sammen. Tilsæt resten af melet og ælt dejen hurtigt sammen med hænderne. Det er vigtigt at alt melet æltes grundigt ind i dejen, da kagerne ellers flyder ud under bagningen. Dæk dejen med plastfolie og sæt den på køl i 2 timer.
  2. Rul dejen ud til 0,5 cm tykkelse. Stik figurerne ud med den ønskede udstikker. Læg kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag kagerne midt i ovnen på 180°C i ca. 8 - 10 minutter. Lad kagerne køle helt af på en rist før de dekoreres med konditorfarve eller sukkerglasur og pakkes ned.

Tips! Opbevar gerne kagerne i plastbeholder, for at undgå de bliver hårde. Kagerne kan også fryses.