Ingredienser

15 stk. peberkager

  • 150 g. sukker
  • 400 g. Amo Hvedemel
  • 2 tsk. natron
  • 1 tsk. peber
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 0,5 tsk. stødt nellike
  • 1 tsk. kardemomme
  • 150 g. tempereret smør
  • 1 æg
  • 250 mørk sirup

Glasur:

  • 500 g. flormelis
  • 2 æggehvider
  • 1 spsk. citronsaft

Sprøde peberkager

Pynt peberkager med forskellige mønstre og farver til julebordet.

Sådan gør du (2 timer):

  1. Pisk smør og sukker hvidt. Rør ægget i. Tilsæt natron, mørk sirup og alle krydderierne og rør grundigt sammen før du tilsætter melet. Ælt dejen grundigt. Dæk den med plastfolie og sæt den i køleskabet til næste dag.
  2. Del gerne i dejen i to portioner og hold den anden del i køleskabet, mens du arbejder med den første halvdel. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på 0,5 cm. Stik kagerne ud med selvvalgt udstikker og læg dem på en bagebeklædt bradepande.
  3. Bag kagerne ved 170°C i 10 - 12 minutter. Afkøl dem på en rist.
  4. Lad peberkagerne køle helt af og lav glasuren. Rør flormelis, æggehvider og citronsaft helt glat og uden klumper. Fyld glasuren i en tyller eller pose og tryk det fast sammen. Klip et lille hul i hjørnet og pynt kagerne.