Ingredienser

17 stk.

Dej

  • Ca. 16 dl. Amo Hvedemel
  • 6 1/2 dl. sødmælk
  • 50 g. gær
  • 1 stort æg (tempereret)
  • 1 1/2 dl. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. st. kanel
  • 180 g. tempereret smør

Karamelsauce

  • 150 g. smør
  • 150 g. brun farin
  • 3 dl. piskefløde
  • 1 dl. ahornsirup
  • 1/2 tsk. salt

Fyld

  • 125 g. tempereret smør
  • 100 g. brun farin
  • 1 1/2 spsk. st. kanel
  • 100 g. hasselnødder, ristede og grovhakkede

Sticky Buns

Tip! Hasselnødder kan fint erstattes med mandler, eller springes over hvis det ønskes.

Sådan gør du (2 timer):

  1. Beklæd en stor bradepande eller to mindre ildfaste fade med bagepapir.
  2. Forvarm ovnen til 190°C alm. ovn.
  3. Hæld smør, sukker, fløde og ahornsirup i en gryde. Kog op og lad det småkoge i ca. 10 min. til karamelmassen tykner. Fjern gryden fra varmen, rør salt i og afkøl.
  4. Rør gæren ud i mælken (ca. 37°C). Hæld det i en røreskål og tilsæt sammenpisket æg, sukker salt og kanel. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt indtil dejen slipper skålen. Ælt på middel hastighed i ca. 10 min.
  5. Tilsæt smørret gradvist til dejen er smidig og slipper skålen - 10 - 15 min.
  6. Dæk dejen med plastfilm. Lad hæve til dobbelt størrelse.
  7. Rør ingredienser til fyldet sammen.
  8. Hæld dejen ud på et melet bord og rul den ud til et stort rektangel (ca. 70 x 30 cm).
  9. Smør fyldet på i et jævnt lag. Rul dejen til en pølse og skær den ud i lige store stykker.
  10. Hæld ca. 2/3 af karamelsaucen i formen. Drys halvdelen af nødderne over. Læg kanelsneglene i med lidt afstand mellem dem. Dæk med plastfilm og lad dem efterhæve til de er luftige. Hæld godt med karamelsauce over. Gem lidt til servering.
  11. Bag på midterste rille i ca. 30 min til sneglene er gyldne og gennembagte. Drys resten af nødderne over og server dem lune med karamelsauce.