Vesterhavs rugbrød

Med masser af smag, kerner og et strejf havsalt.

SAFTIGT OG RUSTIKT

Alt det du længes efter i et dansk rugbrød. Mørkt og velsmagende med intens smag, rustik tekstur og fyldt med kerner samt et strejf af havsalt. Rugbrødet er nemt at bage, så du kan nyde dit yndlingssmørrebrød hver dag!

 

TIPS & TRICKS

Højtbelagt: Top brødet med det tungeste pålæg, du kan tænke på: Fiskefilet, avocado eller tykskåret rullepølse.

Østerbroish: Gider du ikke stå og fodre en surdej? Brug kærnemælk i stedet for vand. Det giver længere holdbarhed, dejlig smag og en svampet konsistens.

 

DU SKAL BRUGE:

  • 900 g Amo Vesterhavs Rugbrød
  • Ca. 6,75 dl lunkent vand (37°C)
  • Brødform 2,5 L

SÅDAN GØR DU:

1. Tilsæt 6,75 dl lunkent vand til melblandingen. Alt dejen med røremaskine eller håndmixer (brug dejkroge) på laveste hastighed ca. 10-12 min. Lad dejen hvile 20 min. i røreskålen. Dejen skal have en dej temperatur på 29-31°C for at heve optimalt.

2. Før du kommer dejen i en i en smurt bageform æltes den ca. 1 min. Glat overfladen med en våd dejskraber.

3. Tildæk brødet og lad det have et lunt sted ca. 3 timer.

4. Forvarm ovnen til 220°C (varmluft 200°C). Prik brødet med en våd gaffel og sæt det på en bagerist nederst i den varme ovn. Skru straks ned til 190°C (varmluft 170°C) og bag brødet færdigt i ca. 60-65 min. Brødet er færdigbagt, når det har en temperatur på 95°C i midten.

5. Tag straks brødet ud af formen og lad det afkøle på en rist. Pak det ind i plastfolie efter nogle minutter, så holder det sig lækkert 4 dage i stuetemperatur.

Indholdsdeklaration

Fuldkornsrugme|*, rugkerner* 18%, sigtet rugme|*, hvedemel, solsikkekerner 6%, tørret rugsurdej* 5%, puffede
durumhvedekerner 4%, havsalt tilsat jod, bygmaltekstrakt, brun farin (sukker, rørsukkersirup), hvedegluten, tørgær, emulgator (E 491), bygmaltmel, hvedemaltmel.

*indeholder 75% rug. Færdigbagt brød indeholder 49% rug.

Vægt

900 g

Næringsværdi (pr. 100 gram)

EnergikJ1429
Energikcal342
Fedtg5,3
- heraf mættede fedtsyrerg0,7
Kulhydraterg57
- heraf sukkerarterg2,4
Kostfibreg13
Proteing9,4
Saltg2,0