Brød og boller kan spises til alle dagens måltider: til morgenmad, til frokost, som mellemmåltid eller som tilbehør til varme retter. Brød og boller kan varieres på utallige måder, og spises med eller uden pålæg.
Vi har tradition for give julebrød smag af forskellige gode krydderier – her er det i en udgave med anis og fennikel. Rigtig ...
Det er noget specielt at servere brød med frugt og nødder i – det hører julen til. Her har du opskriften på et saftigt brød m...
Et hurtigt brød, der passer perfekt til et stykke brie og en klat syltetøj, lige så velegnet til morgenbordet som små snitter...
Tilsaet 2 dl/150 g blandede nødder, feks. Pistacienødder og pekannødder, i dejen inden bagning. Top den færdige fudgy med fle...
Der er altid en grund til at spise kage, og der skal kage til når Danmark spiller med ved EM. Husk at brug fodboldskabelonen ...
Påskeharen er sjov at bruge på påskebordet i stedet for det almindelige hvide formbrød
Halloween versionen af den klassiske romkugle. Lav din egne uhyggelige ansigter og server for både børn og voksne.
Giv fødselsdagskagen et frisk twist med sæsonens rabarber.
Glæd mor med en lækker pandekageroulade med friske bær.
Lækre churros for en anderledes julesnack.
Søde kagefigurer er et hit hos både børn og voksne.
Afprøv den norske tradition med krumkager, som er en sprød vaffelkage.
Pynt peberkager med forskellige mønstre og farver til julebordet.
Grove rundstykker som et groft twist til den søde julemad.
Grunddej til julens småkager, som kan holde sig flere dage i køleskab.
Prøv Chocolate Chip Cookie på en ny måde. Server i støbejernspander, perfekt til festen. Top med vaniljeis som prikken over i...
10 lækre cookies med 20% mørk chokolade. Tilsæt kun smør og vand!
10 super nemme og velsmagende boller med poppet durum og knækket hvede.
For det bedste resultat må dejen ikke være for fast. Den skal efterhæve godt, ellers bliver den for kompakt.
Fejr vores nabolands nationaldag med masser af farve! Bag lækre flødekager med syrlig lemon curd og friske jordbær.
Tips. Prøv evt. vores færdige Amo kageblanding til Blonde Cookies og vend hindbær i.
Tips: Prøv vores Amo Dark Cookies kageblanding.
Tips: Erstat noget af olivenolien i dejen med noget af marinaden fra fetaosten. Vælg evt. fetaost, som er marineret i soltørr...
Tips: Spar tid og prøv Amo Brownie kageblanding som kagebund.
Prøv at variere med andre typer bær, som f.eks. friske brombær, ribs, stenfrie kirsebær eller moreller. Bollerne er også mege...
At lave dine egne donuts er sjovt og ganske enkelt. Det er vigtigt at huske på, at olien bliver varm, når du steger, så pas p...
Tip! Hasselnødder kan fint erstattes med mandler, eller springes over hvis det ønskes.
3 nemme opskrifter lavet på én grunddej. Perfekt til madpakkerne.
Dejlige lyse og bløde boller med chokolade.
Dejlige lyse og bløde boller med gulerod og solsikkekerner.
Lækker lagkagebund, både let og luftig.
Pynt! Når kagerne er afkølet, dyppes den ene ende i mørk smeltet chokolade.
Tip! Kan også pyntes med frosting, glasur eller frugt.
Tip! Dyp kagerne i mørk chokolade. Pynt evt. med gulddrys.
Tip! 1 spsk. vand kan erstattes med 1 spsk. Rosenvand.
Kombinationen af den søde chokolade, det krydrede kanel, cognac og frisk lime er så perfekt, at den bare smelter i munden. En...
En rigtig fin kage med spindelvævsglasur toppet med en marcipanedderkop!
Hurtigt lavede spøgelser af marengs, som børnene nemt kan lave!
Uhyggeligt gode muffins med blodsprængte øje, en Halloween favorit!
Bruges til opskrifter med plads til ekstra forkælelse.
Den grovere grunddej bruges til alle de sundere opskrifter.
1 portion af den grovere grunddej 300g færdiglavet pizzasauce 1pk. (150g) skinkestrimler 200 g revet ost 13% Pynt: Sorte oliv...
Opskriften passer til en bradepande på 40x40 cm!
Forestil dig en peberkagebund toppet med cheesecake med vaniljesmag – sammen med sødsyrlig tyttebærpuré. Det bliver næsten ik...
Nyd disse dejligt sprøde små mandeltærter fyldt med hjemmelavet gløggsyltetøj og lidt letpisket flødeskum.
En dejlig frugtig kage, som får ekstra smag fra den mørke chokolade.
Et fint honningkagehus! Først skal huset vises, siden skal det spises!
En variant af den klassiske sandkage; her har kagen fået et julet touch med safran, appelsin og mandel. Passer godt til kaffe...
Perfekte og helt vidunderligt lækre safransflager som de er, eller du kan lave en variant, hvor du ruller dem og fylder dem m...
Her finder England og USA sammen i en og samme kage, nemlig den klassiske kanelkage med lidt ekstra spræl.
Tip! Du kan også bruge en rest kødsauce i dine calzoner. Du skal bruge 200-250 g.
Hjemmebagt pizzabund og 3 forslag til fyld.
Tip! Hvis du har en rest kødsovs er dette også perfekt som fyld.
Tip! Lav 10 pirogger i stedet for 5 af samme mængde dej og de passer perfekt i madpakken.
Gode piroger med smag af spidskommen, hvidløg, fetaost og spinat. Hakkekødet kan let byttes ud med et vegetarisk alternativ s...
Gør dejen til disse gode snobrød derhjemme, læg i en plastikpose og tag med ud i skoven. Grill over åben ild og spis sammen m...
Ingen jul uden klassiske peberkager. Peberkagedejen kan holde sig en uge i køleskabet, så hvorfor ikke forberede dejen i forv...
Bag dejlige hjemmelavede biscottier og tilsæt smagen af frisk appelsin og mørk chokolade. Perfekt som en værtindegave i et fi...
Dejligt sprøde grahamskiks med julesmag af kardemomme. Toppet med lidt hjemmelavet æble- og vaniljemarmelade giver det en sma...
Dejlige, gyldne italienske kager, som virkelig smager af jul. Er gode både til gløgg og kaffe.
Gode, sprøde kræmmerhuse med smag af citron og kardemomme. Serveres med flødeskum og syltetøj
Klassiske mørdejskager, som fyldes med hindbærsyltetøj eller anden lidt fast syltetøj/marmelade efter smag.
Klassiske kager som får et ekstra tilskud af smag fra kaffe og flagesalt
Tips! Kom reven økologisk appelsinskal i dejen og erstat lidt af fløden med appelsinsaft (ca. 1 spsk.)
Tip! I stedet for mandler kan der anvendes valnødder, pistacienødder eller hasselnødder.
Lækre pandekager med tydelig smag af blåbær. Serveres med fordel sammen med ahornsirup, honning eller blåbærsyltetøj og fløde...
Tip: Du kan twiste dejen ved at tilsætte: Kardemomme, kanel, chiafrø, kakao, vanilje, blåbær, kokosmel, citron eller appelsin...
Crêpes passer både som forret, hovedret eller dessert, alt afhængigt af fyldet. Denne opskrift er til den søde tand!
Galette er en større pandekage fremstillet af boghvedemel. I denne opskrift blandes tykmælk i dejen, hvilket giver den en skø...
En klassisk pandekageopskrift, som passer til både søde og salte retter. Steg gerne i rigeligt med smør – det gør underværk f...
Vidunderligt gode pandekager, som hverken indeholder gluten eller laktose. Pandekagerne får en fin og nøddeagtig smag takket ...
En god børneklassiker som også voksne kan lide. Hvis det ikke er sæson for friske bær, kan man anvende frosne bær, honningste...
Tip! Server pandekagerne med sukker og syltetøj eller med is og varm chokoladesauce.
En god opskrift på pandekager som passer til ægallergikere, Pandekagerne steges med fordel i teflonpande eftersom de bliver l...
Nyd disse himmelske vafler! Vaflerne er med æg og har en blødere konsistens end de klassiske. En glutenfri vaffel med mandelm...
Pandekager uden gluten og laktose med banen som giver god smag og saft. Drys gerne lidt kanel over inden servering, så lækker...
En konditorklassiker der ikke er svær at bage selv! Her er mørdejen stanset i hjerteform og fyldt med smørcreme samt pyntet m...
Tip: Pynt evt. brødene med syltede rabarber.
Tip! Prøv at komme 50 g grofthakkede nødder i dejen.
Tip! Brug anden tørret frugt i stedet for sukat.
Tip! Kom halvdelen af dejen i en stor juletræsform. Pynt den bagte kage med grøn glasur og ”julepynt”. Bag evt. muffins af de...
Tip! Du kan erstatte appelsinskal med andre tørrede bær f.eks. gojibær, blåbær, tranebær eller jordbær.
Tip! Kræmmerhusene smager også dejligt med flødeskum, syltetøj eller moccacreme.
Horn med kærnemælk fyldt med marcipan og hindbærmarmelade og pyntet med hakkede mandler og sukker.
Minilagkager af vandbakkelsesdej med flødeskum og friske bær!
Tip! Prøv at fylde snefnuggene med f.eks. vaniljecreme, sveskemos eller marmelade med en sprøjtepose.
Tip! Server de lune ringe med koldt smør.
En tærte med forårets første høst hører virkelig påsken til. Her med spæde asparges, fetaost og varmrøget laks.
Tip! I stedet for skinke kan du bruge 200 g røget eller fersk laks.
Hjemmebagt tærtebund med forslag til lækkert fyld.
Mini Quicher er lækre og nemme at have med i madkurven. Brug et eller flere fyld, når du bager, så alle kan få deres favor...
Tip! Overskydende dej kan bruges til at pynte toppen. Lav en blomst, en lille kylling eller hvad fantasien byder.
Server den fx. med en frisk grøn salat og en dressing af cremefraiche.
En vidunderlig glutenfri kage, som bages med mandelmel og smages til med citron. Lad den køle helt af inden du skærer den ud.
Et brød bagt på vores Manitoba-hvedemel, giver dig et ekstra saftigt, luftigt og stort brød. Takket været det høje glutenindh...
Bag dit focaccia på Tipo 0- mel, som er et ekstra finmalet hvedemel, som giver et brød med en fin sprødhed
Tip! Sprækker din roulade ofte? Tilsæt en knsp. salt i dejen, så sprækker kagen ikke så let, når du ruller dejen.
Tip! I stedet for rosiner kan du bruge mørk chokolade.
Tip! Pynt rouladen med glasur af 100 g flormelis rørt med ca. 1 spsk. kogende vand. Prøv den også med din ynglingsmarmelade.
Bag påskens dejligste lagkage fyldt med mascarponefrosting, passionsfrugtcurd og hvid chokoladeganache. Så god!
En dejlig chokoladekage med moccatrøffel af mørk chokolade, fløde og kaffe som smagsforstærker. Server gerne med flødeskum, i...
Lagkage med fragilite bunde og friske bær!
En imponerende chokoladetærte med saftig bund og fyld af friskost. Smagsæt gerne fyldet med en spsk. mørk rom eller likør.
Mandelmelet gør kagen saftig og lidt ”tung” og bidrager med en mild mandelsmag som passer fint sammen med citron. Foruden flø...
TIP! Giv dejen et ekstra pift med hakkede nødder. Tilsæt 50 g hakkede hasselnødder, valnødder eller mandler. Du kan også røre...
Tips! Bland en tsk. Instant kaffe i mælken inden den blandes i!
Havregryn giver sprødhed og ekstra smag til dine muffins - og så er det sundt!
Små indbydende og festlige portionskager - dekoreret med friske bær på toppen.
Dejlige små indbydende portionskager - med frosting og revne chokoladespåner.
Opskrift på chokoladecupcakes med chokolade- og hindbærfrosting, her i miniature.
Opskrift på chokoladecupcakes med chokolade og ristede mandler, her i miniature.
Opskrift på cupcakes med hvid chokolade topping med ingefær og citron, her i miniature.
Vi har bagt disse dejlige muffins med banan og blåbær! Varier gerne med din yndlingssmag. Tip! Hakket mørk chokolade smager g...
Lækre cupcakes med ostecremetopping og hakkede pistacienødder er kræs for både øjne og gane.
TIP! Giv dejen et ekstra pift med tørrede bær. Tilsæt 50 g tranebær eller rosiner til dejen.
Tip: Du kan skifte hindbær ud med andre af sæsonens bær og frugter. Prøv f.eks. rabarber, brombær eller æble.
Bag dejligt klæge citronruder i påskens gule farve.
Tip - med appelsin! Prøv også at komme revet appelsinskal i dejen.
Server med cremefraiche rørt med lidt vanillesukker!
En børnefødselsdag skal fejres med sjove kager. Skøre kager. Søde former. Bløde figurer. Tip! For det bedste reslutat må deje...
Med chokoladecreme og chokoladeglasur.
Dejlig citronkage pyntet med citronskiver og overhældt med citronsirup. Serveres med mascarponecreme.
Tip! Prøv at bage kagen i små linseforme. Bagetid ca. 30 minutter.
Oprindelig stammer drømmekagen fra Hjallerup – hvor Jytte Andersen (bosiddende i Brovst) besøgte sin mormor. Hun hjalp gerne ...
En klassisk engelsk julekage - fyldt med julens gode sager.
Pyntet med friske jordbær og flødeskum.
Tip! Kagen kan også pyntes med smeltet hvid chokolade og revet skal af lime eller finthakket pistacienød.
Lækker kage med revne gulerødder og valnødder. Toppet med ostecreme og hakkede valnødder.
Lys skærekage med topping af kokosmarengs.
Tærten kan også bages med blommer, hindbær, brombær eller blåbær. Tip! Ønskes en sprød bund - forbag da bunden i 10 min.
Kage med krydderier pyntet med glasur.
Mors chokoladekage er en klassisk chokoladekage med glasur og pyntet med revet chokolade.
Kagen kan også bages med æbler eller blommer!
Smuldrekage med rabarber. Server med flødeskum eller creme fraiche til en god kop kaffe eller som dessert.
Nem rabarberkage i bradepande.
Rabarbertærte med et låg af marengs – gerne drysset med lidt kokosmel.
Sødsalt og sprød smuldredej møder syrlig rabarber og krydret kardemomme. Mængden af sukker der behøves afhænger af, hvor syrl...
2 stk.
Denne kage har en fin smag af kardemomme og mandel og er hurtig og enkel at bage!
Tip! I stedet for æblemos kan du bruge pæremos eller sveskemos.
Tip! Prøv også tærten med 3 groftrevne pærer,1 tsk. vanilje og ½ tsk. stødt ingefær.
Tip! Server æblekagen lun og friskbagt med frisk frugt og vanilleis, flødeskum eller creme fraiche.
Kage med bananer, nødder som er overtrukket med chokolade.
Kage med appelsin- og citronfyld. Pynt kagen med revet skal fra frugterne.
Tip! Hvis du ønsker brødet uden kerner, så erstat de 450 g rugkerner med 450 g Amo Hvedemel. Hvis du bager 2 brød samtidig bl...
Rugklapper - perfekte til madpakken. Følg opskriften på Groft Solsikkerugbrød men halvér portionen og undlad vand og rugkerne...
Hold gang i surdejen - tag en klump dej fra, ca. 350 g, og stil det lunt et par dage. Så er der surdej til næste bagning. Sur...
Tip! Prøv at erstatte halvdelen af vandet med hvidtøl. Det giver en kraftigere og lidt sødlig smag, der passer godt til brunc...
Tip! Drys brødformene indvendigt med hasselnøddeflager og fordel nødderugdejen i formene.
Overrask med små fine portionsbrød med rabarber.
Rug er sundere end hvede og giver en bedre mæthedsfornemmelse.
Prøv at pensle dejfirkanterne med vand og drys med sesamfrø eller mel inden du skærer dejen ud i strimler og snor dem.
Bagt med Amo Groft Rugmel, som er 100% fuldkorn.
Amo Groft knuste Rugkerner fremtræder store, bløde og appetitlige i det færdige brød.
Udover at surdejen får brødet til at hæve, giver surdejen også brødet en god smag. En ægte surdej er lavet helt uden gær, men...
Bag de fineste kager med lækre toppings til påskebordet. Du kan anvende samme grunddej og variere med Nutella, lemon curd og ...
Lav 4 forskellige slags småkager med den samme dej. Varier med fyld af kakao, mandler og chokolade.
Tip! Tilføj lidt revet appelsinskal i dejen for en dejlig appelsinsmag.
Tip! Tilføj revet citronskal for friskhed.
Tip! Rød glasur: Bland 2 tsk. rød frugtfarve med ca. 100 g flormelis.
Små herlige peberkagehuse på pinde. Slip fantasien og kreativiteten løs og dekorér så meget eller lidt som du vil. Du bager d...
Pynt kagerne med hvid glasur, guldflager og sølvkugler.
Tip! Pynt brunkagerne med mandelsplitter, glasur og sølvkugler.
Den originale opskrift! Tip: Tilsæt marcipan til fyldet.
Tip! Prøv at udskifte hasselnødder med usaltede pisatcienødder.
Tip! Opbevar kattetungerne i en tætsuttende kagedåse.
Tip! Server æblepakkerne lune med vanilleis, creme fraiche eller flødeskum.
Sommerhorn med søde bær og chokolade. Tip! Lun hornene på grillens eftervarme og server dem med en kop kaffe.
Tip! Kagerne skal være lysebrune i kanten.
Tip! Prøv at udskifte rosiner med chokolade.
En klassisk og meget populær kage som bages i en hjerteform og fyldes med vaniljecreme. I denne opskrift får cremen selskab a...
Tip: Hvis du ikke har en kødhakker eller småkagesprøjte, kan du trille dejen ud i lange pølser på en lillefingers tykkelse og...
Disse whoopie pies er dejligt forfriskende med alverdens sommerbær og en fløjlsblød hindbærcreme.
Tip: Hvis du synes, at dejen er klistret og vanskelig at håndtere, kan du sætte den i køleskabet i et par timer og forsøge at...
Knækbrød med havregryn, græskarkerner og hør-, sesam- og solsikkefrø.
Smid ikke den sidste skive rugbrød ud, men lav disse sprøde rugbrødschips i stedet!
Tips! Rist 50g mandelmasse og bland i smørblandingen til ekstra gode boller.
Et groft og mættende brød med rug og havregryn.
Tip: Ønsker du en blød skorpe, kan du pakke brødet ind i et viskestykke, når det er varmt.
Brød med squash, speltmel og knuste rugkerner.
Franskbrød med knuste hvedekerner.
Lækkert julebrød med hvidtøl.
Smagsfulde baguettes med sprød skorpe.
Grove boller med rugflager.
Tip: Tilføj 100 g revet rødbede til dejen og giv brødet en flot rød farve.
Påskebuffeten fortjener dette lysglimt af farvestrålende tomater, pecorinoost og basilikum.
Tip! Du kan ælte forskellige former for fyld i dejen. Prøv med hakkede, soltørrede tomater eller hakkede oliven (uden sten). ...
Lav huller i dejen og fordel gedeosten heri. Drys til sidst med sydesalt og rosmarinblade
Vort danske, traditionelle franskbrød med dejlig blød krumme.
Dejlige sommerflûtes med rosmarin.
Focaccia med tomat og frisk rosmarin.
Bag brødene i en grill ved indirekte varme.
Tip! Dryp timian med lidt olie inden de kommes på brødet. Så bliver de ikke sorte under bagningen.
Stecca er egentlig en italiensk specialitet – en slags baguette bagt med fyld på toppen. Typisk bager italienerne Stecca med...
Tip! Du kan også forme dejen til 12 boller. (Bagetid 10-12 min.)
Bløde, men sprøde, scones med yoghurt!
Pensl brødene med mælk og drys evt. med frø eller kerner.
Dryp olie hen over de tynde kartoffelskiver og drys med rosmarin og salt.
Tip! De er bedst nybagte, men de kan sagtens nedfryses.
Måske verdens nemmeste... Til denne opskrift skal der bruges en 3 liters gryde.
Tip! Som kontrast til brødet kan man også komme rød eller grøn peberfrugt i.
Runde boller lægges lidt tæt i en form, vokser sammen under hævningen og bliver til et herligt stort brød, som ser flot ud på...
Påskens bedste boller fyldt med en herlig blanding af pistacienødder, hindbær og vanilje.
Bananboller med havregryn, valnødder, cornflakes, banan og rosin. Sund eftermiddagssnack!
En Amo Klassiker. Til fødselsdag, hyggesøndag, kaffebord m.m.
Den norske fastelavnsbolle er fyldt med en luftig hindbærskum, lavet på fløde og hindbær, der som det sidste bliver smurt med...
Prøv de lækre, svenske mini-fastelavnsboller, der på svensk hedder semlor. I bolledejen er der et strejf af kardemomme og så ...
Opskriften her er på fastelavnsboller med enten syltetøj eller creme, så der er noget for enhver smag. Eller måske en af hver...
Det er supernemt at lave helt almindelige boller om til en bolleslange.
Tilberede dine egne burgerboller før middag!
Med rosiner og græskarkerner.
Ingen fødselsdag uden boller. Verdens bedste fødselsdagsboller er bløde, smagfulde og dufter af glade fødselsdagsminder.
Gulerodsboller med havregryn, solsikkekerner og brun farin.
Læg helt almindelige boller op i hjerteformation og skab ekstra julestemning.
Det er supernemt at lave en skøn prinsesse af helt almindelige boller.
Saftige og gode fastelavnsboller som er lette og hurtige at bage. De er som bedst når bollerne er lidt varme og flødeskummen ...
Det svenske bageri ”Tössebageriet” har lavet en ny tolkning af den klassiske svenske fastelavnsbolle (semla), som hurtigt er ...
Bollerne åbner sig en lille smule under bagningen – og så kommer rabarberne til syne.
Tip! Lav en stor portion og frys bollerne ned. Så er det nemt at komme i madpakken om morgenen.
Herlige til frokost, te eller som natmad!
Du skal bruge ca. 2/3 af dejen fra opskriften. Skær lidt af dejen fra ca. hvad der svarer til en bolle, rul den i to stykker....
Tip! Alternativ til sukat: f.eks. gojibær, tranebær, flere rosiner eller andet tørret frugt.
Vælg fyld efter behag og hvad bollerne skal bruges til.
En klassisk krydderbolle med kardemomme.
Tips! Prøv at komme et stykke æble sammen med lidt kanel i fastelavnsbollen.